Oldalak

2012. augusztus 19., vasárnap

Hagyományos körözöttrecept


  • 250 g tehéntúró
  • 250 g juhtúró
  • 2-3 kávéskanál pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 kis csokor snidling
  • só, bors
  • A túrókat alaposan törd át egy szűrőn, hogy a kész étel majd jól kenhető, sima legyen. A vöröshagymát jó apróra kockázd fel, ügyelj arra, hogy nagyjából egyező méretű darabokat kapj. Ezután a túrókat keverd el a tejföllel, add hozzá a pirospaprikát, a köménymagot, valamint a hagymát, sózd és borsozd kedvednek megfelelően.
    Pirospaprikát még adj hozzá, amíg nem kapsz megfelelő színt, ha megvan, akkor már csak a snidlinget kell belevágni, majd elkeverni. Ezután csak friss kenyér kell, és lehet is mártogatni vagy kenni. Paprikával is nagyon finom, akár úgy is, ha beletöltöd, és a zöldséget felkarikázod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése