- 250 g tehéntúró
- 250 g juhtúró
- 2-3 kávéskanál pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1,5 dl tejföl
- 1 kávéskanál köménymag
- 1 kis csokor snidling
- só, bors
- A túrókat alaposan törd át egy szűrőn, hogy a kész étel majd jól kenhető, sima legyen. A vöröshagymát jó apróra kockázd fel, ügyelj arra, hogy nagyjából egyező méretű darabokat kapj. Ezután a túrókat keverd el a tejföllel, add hozzá a pirospaprikát, a köménymagot, valamint a hagymát, sózd és borsozd kedvednek megfelelően.Pirospaprikát még adj hozzá, amíg nem kapsz megfelelő színt, ha megvan, akkor már csak a snidlinget kell belevágni, majd elkeverni. Ezután csak friss kenyér kell, és lehet is mártogatni vagy kenni. Paprikával is nagyon finom, akár úgy is, ha beletöltöd, és a zöldséget felkarikázod.
2012. augusztus 19., vasárnap
Hagyományos körözöttrecept
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése