Oldalak

2012. augusztus 20., hétfő

Diós,rumos,kávés szelet


Diós,rumos,kávés szelet

A tejfölpiskótához a hozzávalók:
3 tojás,
15 dkg porcukor,
3 dl tejföl,
20 dkg liszt,
10 dkg darált dió,
fél csomag sütőpor,
csipet só,
1 csomag vaníliás cukor.

Krémhez:
6 dl tej,
2 db tojás,
80 g étkezési keményítő vagy 2 csomag vaníliás pudingpor,
rum vagy rumaroma ízlés szerint,
2 kávéskanál kávépor vagy cappuccino vagy lefőzött erős feketekávé,
10-15 dkg cukor,
2 csomag vaníliás cukor,
csipet só,
25 dkg vaj.


Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukrokkal,sóval jó habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, azzal tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk,majd a darált diót is belekeverjük.Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük, 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.Kihűtjük,majd elvágjuk hosszában 2 felé,tehát 3 lapot kapunk így.
A krémhez a tojásokat a keményítővel és kevés tejjel simára keverjük.A többi tejet felforraljuk,majd a forró tejet ráöntjük a tojásokra,visszaöntjük a lábasba és sűrűre főzzük alacsony lángon.Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a cukrot (kóstoljuk meg elég édes e).Ezután 3 felé vesszük,az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot, a másik felébe a kávét,a harmadikba pedig rumot keverünk.Kihűltek a krémek a vajat 3 fele osztjuk és robotgéppel belekeverjük a krémekbe.
Megtöltjük a lapokat:az első tésztára a rumos krémet simítjuk,befedjük a második lappal arra a kávés krém jön,befedjük a harmadik lappal és arra a vaníliás krémet simítjuk.Érdemes betenni 1 éjszakára hideg helyre hogy jól összeérjenek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése