Oldalak

2012. augusztus 20., hétfő

Bubos hús


Bubos hús

Bubos hús! Hozzávalói attól függ hány főre készítsük el. Az enyém: 10 db felső csirkecomb, kicsontozva.Fél kg darált hús, 5 db csirkemáj,egy kisebb vöröhagyma, lehet 1-2 ger. fokhoagyma is/ de ezt el is lehet hagyni/kevés olaj, 1 dl tejszin, egy nagy pohár tejföl, 10-15 dkg reszelni való sajt.A csirkehust egy picit meg lehet forró olajon pirítani/ nem feltétlenül fontos/Kacsasütőben szépen egymásmellé fektetjük, a darált hust a hagymával, sóval, pici borssal megpároljuk. Ezt szétosztjuk a csirkecombokon.Betesszük a sütőben jól párolódjon át a csirkehussal együtt.Majd rátesszük a csirkemájakat a szeletekre/ az 5 db májat kettéválasztava, így mind a 10 szeletre jut/ Ezt az eredeti recepten szét kellene apróra kockázni és a darálthussal megpárolni, da van a családban olyan aki a májat nem szereti igy amikor szed máj nélkül is tudja enni/ a májjal együtt még pár percis lehet párolni egy kicsit nagyobb lángon is és ráöntjük utána a tejszinnel összekevert tejfölt, majd a sajtot szétosztjuk rajta, Pirosodásig sütjük. Nagyonb kiadós és finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése