Oldalak

2012. augusztus 20., hétfő

3 édes illatos vaníliás sütemény


Vaníliás fánkocskák
Ez a finom vaníliás sütemény lekvárral és egy csepp rummal lett gazdagítva így még izgalmasabb az íz világa!
Hozzávalók:
500 g liszt, 1 tasak instant élesztő, csipet só, 50 g porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 3 tojássárgája, 2 kanál rum, 100 g olvasztott vaj, 250 ml langyos tej, lekvár.
A tejet elkeverjük az élesztővel és hagyjuk állni.
A lisztet, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a rumot és a vajat összekeverjük, majd a legvégén hozzáadjuk a tejes élesztőt is. Jó alaposan összedolgozzuk, és meleg helyen pihentetjük, amíg a kétszeresére nem dagad.
Ezután 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát és 5 cm.-es köröket szaggatunk belőle úgy, hogy a közepe lyukas legyen.
A kis fánkokat forró olajban kisütjük majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Angol gyümölcskenyér
Egy hétvégi teadélutánra kiváló vaníliás sütemény lehet ez az egyszerű és gyors recept, amely sárgabarackkal és rummal van ízesítve!
Hozzávalók: 125 g vaj, 100 g cukor, 1 vaníliás cukor, 2 tojás, 2 kanál rum, csipet só, 250 g liszt, 2 tk. Sütőpor, 4 kanál tej, 125 g mazsola, 75 g szárított sárgabarack.
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral a tojásokkal, a rummal, sóval, liszttel, sütőporral és a tejjel jó alaposan összedolgozzuk, majd óvatosan belekeverjük a mazsolát és a sárgabarackot is.

Vaníliás linzerkarika
Mint a neve is mutatja, egy finom illatos vaníliás süteményt takar ez a recept, amely 20 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók:300 g liszt, 200 g vaj, 50 g cukor, 1 vaníliás cukor, 1 tojássárgája, fél tk. Sütőpor, lekvár.
A lisztet a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával és a sütőporral elkeverjük, és jól összedolgozzuk. egy nyújtódeszkán vékonyra kinyújtjuk, és kis linzerkarikákat szaggatunk belőle.
Minden második karikának a közepébe lyukat szaggatunk. forró sütőbe téve egy sütőlapon 15-20 perc alatt 160 fokon megsütjük a karikákat, majd amikor kihűltek a telt karikákra lekvárt teszünk, majd ráhelyezzük a lyukas karikákat. Porcukorral megszórva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése