Vaníliás fánkocskák
Ez a finom vaníliás sütemény lekvárral és egy csepp rummal lett gazdagítva így még izgalmasabb az íz világa!
Hozzávalók:
500 g liszt, 1 tasak instant élesztő, csipet só, 50 g porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 3 tojássárgája, 2 kanál rum, 100 g olvasztott vaj, 250 ml langyos tej, lekvár.
A tejet elkeverjük az élesztővel és hagyjuk állni.
A lisztet, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a rumot és a vajat összekeverjük, majd a legvégén hozzáadjuk a tejes élesztőt is. Jó alaposan összedolgozzuk, és meleg helyen pihentetjük, amíg a kétszeresére nem dagad.
Ezután 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát és 5 cm.-es köröket szaggatunk belőle úgy, hogy a közepe lyukas legyen.
A kis fánkokat forró olajban kisütjük majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Egy hétvégi teadélutánra kiváló vaníliás sütemény lehet ez az egyszerű és gyors recept, amely sárgabarackkal és rummal van ízesítve!
Hozzávalók: 125 g vaj, 100 g cukor, 1 vaníliás cukor, 2 tojás, 2 kanál rum, csipet só, 250 g liszt, 2 tk. Sütőpor, 4 kanál tej, 125 g mazsola, 75 g szárított sárgabarack.
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral a tojásokkal, a rummal, sóval, liszttel, sütőporral és a tejjel jó alaposan összedolgozzuk, majd óvatosan belekeverjük a mazsolát és a sárgabarackot is.
Vaníliás linzerkarika
Mint a neve is mutatja, egy finom illatos vaníliás süteményt takar ez a recept, amely 20 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók:300 g liszt, 200 g vaj, 50 g cukor, 1 vaníliás cukor, 1 tojássárgája, fél tk. Sütőpor, lekvár.
A lisztet a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával és a sütőporral elkeverjük, és jól összedolgozzuk. egy nyújtódeszkán vékonyra kinyújtjuk, és kis linzerkarikákat szaggatunk belőle.
Minden második karikának a közepébe lyukat szaggatunk. forró sütőbe téve egy sütőlapon 15-20 perc alatt 160 fokon megsütjük a karikákat, majd amikor kihűltek a telt karikákra lekvárt teszünk, majd ráhelyezzük a lyukas karikákat. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése