Oldalak

2012. július 18., szerda

Tócsni, zöldhagymás tejföllel


Tócsni, zöldhagymás tejföllel
Hozzávalók: fél kg krumpli, liszt amennyit felvesz, 1 tojás, só, bors, olaj; a tetejére: 2 dl tejföl,  1 szál zöldhagyma, só,1 evőkanál mustár
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt burgonyát tálba tesszük, majd hozzá adjuk a tojást és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen.  A masszát sóval és borssal ízesítjük, majd evőkanállal szaggatunk belőle adagokat, ellapítjuk és bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.  A tejfölhöz hozzákavarjuk a mustárt és az apróra vágott hagymát, ízlés szerint sózzuk, majd a tócsni mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése