Oldalak

2012. július 12., csütörtök

Málnás-ribiszkés joghurttorta recept

Hozzávalók:
hozzávalók 8 főre 

a piskótához 

2 tojás 
7 dkg kristálycukor 
csipet só 
1 vaníliás cukor 
5 dkg liszt 
2,5 dkg étkezési keményítő 
fél tk sütőpor 
2 ek víz 

a krémhez 

7,5 dl málnás joghurt (lehet eper, erdei gyümölcs is) 
4 dl tejszín (Hulala v. Habmester) 
20 dkg ribizlilekvár 
12 babapiskóta 
1ek zselatin 
40 dkg málna ribizli vegyesen  a tetejére 

kb 20-30 dkg málna, ribizli 
1 cs DrOetker expressz piros tortazselé

elkészítés 

A szétválasztott tojások fehérjéjét a vízzel kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezzel is kemény habbá verjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot, a sütőporral és a keményítővel elegyített lisztet is. 
Egy kapcsos tortaformába simítjuk, amit előzőleg az alján sütőpapírral kibéleltünk, majd készre sütjük, kihűtjük. 
A krémhez a zselatint kevés vízben feloldjuk, majd takaréklángon forráspontig hevítjük, tűzről lehúzzuk, kicsit kihűtjük. 
A tejszínt habbá verjük, beleforgatjuk a joghurtba, majd vékony sugárban hozzácsorgatjuk a zselatint is. Ha nem növényi tejszínt használunk, a zselatin mennyiségét meg kell emelni 21 grammra. 
A gyümölcsös töltelékhez a ribizlilekvárt felforrósítjuk és összekeverjük a gyümölcsökkel. 
A piskótát visszatesszük a tortaforma aljába, ráöntjük a joghurtkrém felét, majd erre jön a lekváros-gyümölcsös réteg, ezt kirakjuk babapiskótával, majd rákenjük a krém másik felét. 
Egy-két órára hűtőbe tesszük dermedni. 
Miután kivettük a hűtőből a tortát, a tetejét szépen kirakjuk a piros gyümölcsökkel, rácsorgatjuk az előírás szerint elkészített tortazselét, majd ismét hűtőbe tesszük, a legjobb egy egész éjszakára. 
Másnap a maradék kemény habbá vert tejszínnel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése