Oldalak

2012. július 12., csütörtök

Levendulás barack lekvár.


Levendulás baracklekvár
Hozzávalók:
1200 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
6 teáskanál levendula virág
2 evőkanál citromlé
350 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1
Előkészítés:
A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, 1200 g-ot
kimérünk. A levendula virágot megmossuk, szárát
eltávolítjuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés:
A gyümölcsöt, a citromlevet és a levendulát egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a
két evőkanál cukorral elkevert dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy
lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés
közben újra felforraljuk, 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot
eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése