Hozzávalók:
- 30 dkg vaj
- 40 dkg cukor
- 6 tojás
- 45 dkg liszt
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 citrom leve és reszelt héja
- fahéj
- kb. 1 kg sárgabarack vagy 2 üveg barackbefőtt
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a vajjal, cukorral, a citrom levével és lereszelt héjával. Hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, végül beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Egy nagy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, beletöltjük a tésztát. Megszórjuk fahéjjal, és szétosztjuk rajta a barackokat.
170 fokos sütőben kb. 40 percig, tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük, megszórjuk porcukorral.
Egy nagy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, beletöltjük a tésztát. Megszórjuk fahéjjal, és szétosztjuk rajta a barackokat.
170 fokos sütőben kb. 40 percig, tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük, megszórjuk porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése