Oldalak

2012. július 13., péntek

itromos-sárgabarackos pite fahéjjal


Hozzávalók:

  • 30 dkg vaj
  • 40 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 45 dkg liszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • citrom leve és reszelt héja
  • fahéj
  • kb. 1 kg sárgabarack vagy 2 üveg barackbefőtt

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a vajjal, cukorral, a citrom levével és lereszelt héjával. Hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, végül beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

Egy nagy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, beletöltjük a tésztát. Megszórjuk fahéjjal, és szétosztjuk rajta a barackokat.

170 fokos sütőben kb. 40 percig, tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük, megszórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése