Hozzávalók:
25 dkg margarin
20 dkg finomliszt
5 dkg rétesliszt
50 dkg túró
3 ek tejföl
15 dkg cukor
1 tk. sütőpör
1 cs.vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja+ leve
1 csipetnyi só
A tetejére:
1 tojássárgája
1 ek.cukor
Elkészítés:
1. A kétféle lisztet egy nagy tálba szitálom, majd hozzákeverem a sütőport és a reszelt citromhéjat. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, és hozzáadom a tejfölt és a sót.
2. Hozzákeverem a túrót, a citrom levét végül óvatosan beledolgozom a lisztet. Kivajazott, lisztezett tepsibe egyengetem, a tetejére csurgatom a cukorral elkevert tojássárgáját, és 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütöm.
25 dkg margarin
20 dkg finomliszt
5 dkg rétesliszt
50 dkg túró
3 ek tejföl
15 dkg cukor
1 tk. sütőpör
1 cs.vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja+ leve
1 csipetnyi só
A tetejére:
1 tojássárgája
1 ek.cukor
Elkészítés:
1. A kétféle lisztet egy nagy tálba szitálom, majd hozzákeverem a sütőport és a reszelt citromhéjat. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, és hozzáadom a tejfölt és a sót.
2. Hozzákeverem a túrót, a citrom levét végül óvatosan beledolgozom a lisztet. Kivajazott, lisztezett tepsibe egyengetem, a tetejére csurgatom a cukorral elkevert tojássárgáját, és 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése