Oldalak

2012. június 4., hétfő

Túrótorta eperrel gazdagítva!


ozzávalók: 1 kerek piskótatortalap 1/3 része, 3-4 evőkanál pikáns lekvár, 400 gr tehéntúró, 4 dl tejszín, 4 evőkanál zselatin, 1/2 citrom reszelt héja, 600 gr eper, 20 gr vaníliás cukor, 80 gr porcukor, 1 zacskó tortabevonó zselé.
A piskótatortát széltében 3 lapra vágjuk (kettőt majd egyéb célra használunk el), és egy akkora, lehúzható karikával működő tortaformába tesszük, hogy lehetőleg minél tökéletesebben kitöltse (a készen kapható piskótatorták általában 20-22 cm átmérőjűek), megkenjük eper- vagy ribizli lekvárral. Az eper 1/3 részét, legszebbeket félretesszük a díszítéshez, a többit alaposan megmossuk, jól lecsepegtetjük, a szárakat eltávolítjuk - ha túl nagyok a szemek, szeletekre, gerezdekre vágjuk.

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a reszelt citromhéjat: a zselatint 6 evőkanál vízzel, lassú tűzön, állandóan kevergetve csak addig melegítjük, amíg teljesen el nem olvad; a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A túróba lazán belekeverjük a langyosra hűlt zselatint, kanalanként a tejszínhabot. A massza felét a piskótalap tetejére simítjuk, belenyomkodjuk az eperdarabokat, bevonjuk a maradék masszával, fóliával betakarjuk és 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük. (Még jobb, ha előző este elkészítjük.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése