Oldalak

2012. június 4., hétfő

Csípős csirkemell recept


Hozzávalók: 2 kisebb csirkemell, 2 dl joghurt (vagy kefir, házi aludttej), 3 gerezd fokhagyma, 1 hosszú csöves csípős paprika, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál liszt, ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítése: A csirkemelleket kicsontozom, bőrüket lehúzom, a húst vékony csíkokra metélem, majd a forró olajon állandó keverés közben fehéredésig pirítom. Azután rászórom a lisztet, hozzáteszem a megmosott, nagyon vékonyra karikázott csípős paprikát, a megtisztított és szétzúzott fokhagymát. Megsózom, megborsozom, és néhány percig együtt pirítom.
Ezután ráöntöm a joghurtot és fedő alatt, gyakori kevergetés mellett puhára párolom, végül zsírjára sütöm (sűrű legyen a mártás alatta). Burgonyalángos vagy petrezselymes párolt rizs illik mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése