Oldalak

2012. június 4., hétfő

Brokkolifelfújt csirkével


Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 25 dkg sárgarépa, 1 cs. újhagyma, 40 dkg brokkoli, 1 l húsleves, 40 dkg csirkemell, 5 dkg margarin, 4 dkg liszt, 125 ml tejszín, 125 ml tej, 2 tojás, 15 dkg száraz sajt, só, bors, szerecsendió.

A zöldségeket kb. 2 cm-es kockákra, darabokra vágjuk. Felforraljuk a húslevest, ebben kb. 10 percig főzzük a burgonyát, 5 perc után a répát, a brokkolit, további 3 perc után a hagymát, majd még 2 percig főzzük. A zöldségeket leszűrjük. A levesben kb. 8 percig főzzük a csirkemellet.
Ha kihűlt a hús, kockákra vágjuk, a levest pedig átszűrjük, 2, 5 dl félreteszünk. A vajban világossárgára pirítjuk a lisztet, a félretett húslevest és a tejszint, a tejet hozzáöntjük, gyenge lángon kissé besűrítjük, majd a mártás a tojássárgákkal behabarjuk, fűszerezzük. A tojásfehérjét kis sóval kemény habbá verjük, és a reszelt sajttal együtt a mártásba forgatjuk.
A zöldségkeveréket a mártással összekeverjük, kikent tűzálló tálba öntjük. Közepes fokozaton kb. 40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése