Oldalak

2012. május 30., szerda

Túrós joghurttorta recept


hozzávalók 10 főre
Piskótához:

6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
kevés sütőpor
Joghurtkrémhez:

500 ml natúr joghurt
4-5 ek cukor
2 ek zselatin
2 dl tejszín
25 dkg túró
Szükségünk lesz még:

lekvár
gyümölcs
1 kis cs tortazselé

elkészítés
Első lépésként elkészítjük a piskótát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. Előmelegített sütőben megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
A joghurtokat a cukorral összekeverjük, és elkezdjük összefőzni, gyakran kevergetve. Ha már langyos, hozzátesszük a zselatint, és gyakori kevergetés mellett felfőzzük, de ne forrjon!
Ezután félretesszük, hagyjuk hűlni.
Eközben a túrót villával összetörjük.
Ha langyosra hűlt a joghurtkrém felverjük a tejszínhabot.
A túróhoz keverjük a langyos joghurtkérmet, és összekeverjük.
A túrós-joghurtos a krémhez pedig óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
A piskótát megkenjük lekvárral, majd rátesszük a joghurtkrémet, és elsimítjuk.
Hűtőbe tesszük, 4-5 órát legalább kell állnia a hűtőben, és akkor rakjuk ki a tetejét tetszőleges és lecsepegtetett gyümölccsel, hogy ne süllyedjenek bele a tortába.
A tortazselét utasítás szerint készítjük, leöntjük a torta tetejét, és visszatesszük a hidegre, amíg meg nem dermed a tortazselé.
A torta másnap jó igazán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése