Oldalak

2012. május 30., szerda

Tökkrém tavaszi fűszerekkel recept


hozzávalók 4 főre
50 dkg mirelit tök
1 csokor újhagyma
fél csokor petrezselyem
kb. fél dl olívaolaj
1 tk só
csipetnyi bors
1 dl majonéz
1 dl sűrű tejföl
ízlés szerint snidling, zsázsa, borsmustár

elkészítés
Kiolvasztjuk a tököt, leöntjük a levét. Sóval, pici borssal és a petrezselyem feldarabolt szárával kevés olajon puhára pároljuk.
Pár csepp olajon megpároljuk az újhagyma karikákra vágott zöldjét (ha nem sajnáljuk, a fehér része is mehet bele).
A hagymát bekekeverjük a tökpürébe, hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt, botmixerrel pépesítjük, majd a végén belekeverjük a petrezselyemlevélkéket és a többi friss fűszernövényt is.
Hűtőben legalább egy órát hagyjuk összeérni, majd pirítósra kenve vagy mártogatósként főtt tojás, rántott máj,  fasírt, csevap mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése