Oldalak

2012. május 18., péntek

Tejszínes-tepsis krumpli recept


Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 nagy doboz főzőtejszín
1 nagy szál póréhagyma

fehérbors

Elkészítés:
A krumplit megpucolom, megmosom, és közepesen vastag karikákra szelem. A póréval ugyanígy járok el, és összeöntöm a krumplival. Sózom, borsozom, és jól összeforgatom, hogy a fűszerek és a póré is egyenletesen oszoljon el a krumplival. Hozzáöntöm a tejszínt, és azzal is jól összekeverem. Az egész műveletet célszerű már eleve a sütéshez használt tepsiben csinálni. Ha jól eloszlattam a tejszínt is a krumplin, akkor alufóliával lefedem, és sütőben összesütöm. Az alufóliát leveszem róla, ha a krumpli már megpuhult a tejszínben, és kicsit megpirítom a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése