Oldalak

2012. május 30., szerda

Salátafőzelék fokhagymásan recept


hozzávalók 4 főre
1 fej saláta
2 gerezd fokhagyma
2 púpos ek liszt
4-5 ek étolaj
fél kk só (ízlés szerint változhat)
1 ek cukor (ízlés szerint változhat)
2-3 ek ecet
7-8 dl víz

elkészítés
Alaposan mossuk meg a salátát, és nagyobb darabokra vágjuk össze.
Egy edénybe tegyük bele az olajat és az apróra vágott fokhagymát, kicsit futtasuk meg, amíg az illatok kijönnek.
Utána tegyük rá a liszet, a lényeg, hogy egy hígabb rántást kell kapnunk.
Ha a rántásunk megvan, akkor fokozatosan öntsük hozzá a hidegvizet, és folyamatosan keverjük.
Addig kell adagolni a vizet, amíg felmelegedés után a krémesnél picit hígabb lesz az állaga.
Ekkor tegyük bele a sót, a cukrot, a két íznek kb ki kell egyenlítenie egymást.
Ezután adjuk hozzá az ecetet ízlés szerint.
Ha egyszer felforrt, húzzuk le a tűzhelyről, és tegyük bele a salátát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése