Oldalak

2012. május 18., péntek

Rántott karaj tepsiben recept


Hozzávalók:
8-10 szelet sertéskaraj
1; só
2; liszt
3; 2-3 tojás
4; zsemlemorzsa
5; 2 dl tejszín
6; 25 dkg trappista sajt
7; zsír a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:
1. A húst kiverjük, enyhén besózzuk.
2 Felverjük a tojásokat a panírozáshoz. Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk a hússzeleteket.
3. Rendes, nagy gáztepsit kikenünk zsírral, egymás mellé fektetjük a hússzeleteket, lehetőleg szorosan, de ne fedje egymást, mert akkor nem mindenhol lesz tejszínes.
4. Ráöntjük a tejszínt, ráreszeljük a sajtot és aranybarnára sütjük.
5. Ha elkészült, azonnal tányérra szedjük (be ne igya a zsiradékot a bunda), leitatjuk róla a zsírt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése