Oldalak

2012. május 22., kedd

Mézes-mustáros pulykaszárny és comb recept


Hozzávalók:
2 db pulykaszárny
2 db pulyka comb
1 kg burgonya
só, bors, paprika,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,

Szósz
2 evőkanál mustár,
2 evőkanál méz
2 evőkanál étolaj
őrölt bors,
őrölt köménymag.
Foghagyma

Elkészítés:
A kettévágott pulykaszárnyakat és a pulykacombokat 40 percig félig puhára főzzük enyhén sós vízben. A vízbe kerüljön babérlevél, kevés só, bors és fokhagyma. A krumplit és a hagymát hámozzuk meg és karikázzuk fel.

Egy mély tepsi alját kenjünk ki kevés étolajjal, erre fektessük a burgonya és hagymakarikákat. Enyhén sózzuk, borsozzuk meg. A szószt kikeverjük, s bekenjük vele a húsokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése