Oldalak

2012. május 30., szerda

Kínai sült tészta recept


hozzávalók 4 főre
1 cs spagetti
1 nagy fej lilahagyma
1 bögre zöldborsó
1 szál sárgarépa
25 dkg gomba
25 dkg csirkemell
wok fűszerkeverék
szójaszósz
vaj
olaj

cukor

elkészítés
A csirkét előző este felcsíkozzuk és jól befűszerezzük, valamint egy kevés szójaszószba áztatjuk.
Megfőzzük a tésztát.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát nagyobb darabokra, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, a gombát pedig felnegyedeljük.
A húst megpirítjuk egy kevés vaj és olaj keverékében.
Kiszedjük és félretesszük a húst, majd ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket, kevés sóval, cukorral és szójaszósszal ízlés szerint ízesítjük. A zöldségeket finom ropogósra pirítjuk (nem kell teljesen megpuhulniuk).
Kisebb adagokban rátesszük a tésztát a zöldségekre és tovább ízesítjük a szójaszósszal.
Tányérra szedjük és a már megsütött hússal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése