Oldalak

2012. május 30., szerda

Karalábés csirkemell recept


hozzávalók 4 főre
50 dkg csirkemell-filé
3 nagy v 4 közepes, zsenge karalábé
3 ek napraforgó olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma

bors
3 dl tejszín
1 ek liszt
1 csokor petrezselyemzöld

elkészítés
A csirkemellet csíkokra vágjuk, a meghámozott karalábékat vékony hasábokra, a hagymát apró kockákra daraboljuk.
Az olajon megdinszteljük a hagymakockákat, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük.
Ekkor tesszük hozzá a préselt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a karalábét.
Lefedve, saját levében addig pároljuk, amíg a karalábé meg nem puhul. Néha közben megkeverjük.
A tejszínt csomómentesre dolgozzuk a liszttel, és az ételt pár perc alatt besűrítjük vele.
A legvégén beleszórjuk a felaprított petreszelyemzöldet, de azzal már csak épphogy összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése