Oldalak

2012. május 30., szerda

Kaporszósz recept


hozzávalók 4 főre
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor zsenge kapor
2 ek napraforgó olaj
2 ek liszt
1 erőleves-kocka
1 dl tejföl
1 tk cukor
pár csepp citromlé
fél l víz

elkészítés
A hagymát apróra vágjuk, a kaprot szintén.
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk.
Rádobjuk a hagymát és a kapor 2/3-át. Fél l vízzel felengedjük, beletesszük a leveskockát, és 10 percig főzzük.
Utána botmixerrel pépesítjük.
Hozzáadjuk a cukrot, a citomlevet, a tejfölt és a megmaradt kaprot. Ha kell, utánasózzuk, és épphogy csak felfőzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése