Oldalak

2012. május 22., kedd

Fokhagymás pulykaszárny recept


hozzávalók 4 főre
2 db nagyobb pulykaszárny (kb.2-2,5 kg)
2 ek só
1 ek majoranna
1 kk bors
5 gerezd fokhagyma
1 dl olivaolaj


elkészítés
A szárnyakat alaposan megmossuk.
A forgónál ketté vágjuk és a csont irányában is bevágjuk néhány helyen.
A zúzott fokhagymát és a fűszereket összekeverjük az olívaolajjal.
Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a húsokat úgy hogy a bevágásokba is kerüljön.
Bőrös oldalával lefelé tepsibe rakjuk.
180 fokos sütőbe tesszük.
Kb. 90 perc sütés után megfordítjuk,és a bőrös oldalát még 30 percig pirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése