Oldalak

2012. május 30., szerda

Epres túrótorta Boboj konyhájából recep


hozzávalók 4 főre
1 gyümölcstorta piskótalap
80-100 dkg eper
50 dkg tehéntúró
0,4 l tej
1 cs epres pudingpor
8 ek kristálycukor
1 cs vaníliás cukor

elkészítés
Elkészítjük a pudingot a 4 dl tejjel - azért nem fél literrel, mint ahogy a tasakon elő van írva, mert így jobban fogja majd a túrókrémet -, 4 evőkanál cukorral megcukrozzuk, és félretesszük hűlni.
Az eperszemeket jól megmossuk, lecsumázzuk, lecsorgatjuk, majd félbevagdossuk.
A meghűlt pudingot egy nagyobb tálban robotgéppel alaposan összekeverjük a túróval, a 4 ek kristálycukorral és az 1 cs vanílliás cukorral.
A piskóta tortalapot egy nagyobb tányérra helyezzük, és a pudingos túrókrémből 4 jó evőkanálnyit egyenletesen elsimítunk rajta. Erre rárakosgatjuk a félbevágott eperszemek egy részét, amennyi szellősen elfér rajta (ki hogy szereti). A maradék túrókrémet rátesszük a gyümölcsökre, és bevonjuk vele a torta oldalát is. A megmaradt eperrel a torta tetejét díszítjük. Hűtőbe vele, 1 óra múlva már fogyasztható is.
Tipp: a pudingot hamar ki lehet hűteni, ha a lábaskát, amiben főztük, hideg vízfürdőbe állítjuk, így az idő is jelentősen lecsökken.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése