Oldalak

2012. május 30., szerda

Csőben sült karalábé besamel mártással recept


hozzávalók 2 főre
3 db kis zsenge karalábé
1 ek vaj
2 ek durumbúza finomliszt
2,5 dl tej

szerecsendió
reszelt sajt

elkészítés
A karalábét megpucoljuk és kb. 2x1 cm-es hasábokra vágjuk, majd sós vízben 5 percig főzzük. (Akkor jó, ha kicsit még roppanós belül, majd sütés közben megpuhul.)
A tejet megmelegítjük.
A vajat megolvasztjuk és a liszttel világos rántást készítünk.
Sózzuk, meghintjük szerecsendióval és felöntjük a meleg tejjel.
Folyamatos keverés mellett felfőzzük. (Ne legyen túl híg.)
A karalábét leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük, majd két tálban egyenletesen elosztjuk.
Ráöntjük a kész mártást, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe téve 10-15 percig sütjük, először alul-felül sütéssel, majd 5 perc elteltével grill fokozaton.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése