Oldalak

2012. május 30., szerda

Borsópüré leves sült szalonnával recept


hozzávalók 4 főre
40 dkg zöldborsó (fagyasztott)
1 csokor újhagyma
2 sárgarépa
2 erőleveskocka
1 tk majoranna
1 ek petrezselyemzöld
frissen őrölt bors
1 dl tejföl
5 dkg bacon
fél dl olívaolaj

elkészítés
A sárgarépát meghámozzuk, szeleteljük (egy maréknyit cifrára vágva félreteszünk).
Az újhagymát karikára vágjuk, a fehér karikákból maréknyit félreteszünk.
A félre nem tett répát és hagymát a borsóval, a leveskockákkal, a majorannával és a petrezselyemzölddel feltesszük főni (kb. 1 liter vízben).
Megfőzzük, botmixerrel pürésítjük.
Hozzáadjuk a cifrára vágott sárgarépát.
Megfőzzük – nem kell nagyon puha legyen! Borsot darálunk rá.
Közben az olajon megpirítjuk a duci csíkokra vágott bacont.
Tálaláskor a félretett újhagymával szórjuk, tejföllel locsoljuk és a sült szalonnával dúsítjuk a levest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése