Rakott kínai kel
1 fej kínai kel, 1/2 kg sertéscomb, 30 dkg rizs, 2pohár tejföl, só, bors, pirospaprika, Vegeta.
A leveleire szedett és megmosott kínai kelt a forrástól számított 5 percig főzzük. Ugyanígy előre megfőzzük a rizst is. Kiolajozott tepsi alját kibéleljük a kínai kel felével, erre tesszük a tölteléket. Töltelék: a megfőzött rizshez hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. Majd a töltelék tetejére borítjuk a kellevelek másik felét. A tejfölben elkeverjük a Vegetát és ezzel locsoljuk még sütés előtt, majd sütés közben legalább kétszer a rakott kínai kelt.
Kínai kel párizsiasan
1 fej kínai kel, 3 db tojás, liszt, só.
A kínai kelt megmossuk és leveleire szedjük. A tojásokhoz kevés lisztet teszünk, megsózzuk és ebbe mártjuk a leveleket. Forró olajban vagy zsírban hirtelen kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése