Oldalak

2012. március 2., péntek

Tejes kifli

Fél kg fehér liszt,
1 kk só,
3 kk cukor,
3 dkg élesztő,
2,5 - 3 dl tej,
15 dkg olvasztott langyos vaj.

Elkészítés:
Tejet a cukorral langyosra melegítjük,belemorzsoljuk az élesztőt.Felfuttatjuk.
A többi hozzávalóval,felfutott élesztővel,sima edény falától elváló tésztát gyúrok ,puha tészta legyen(robotgép dagasztópálcájával készítem minden kelt tésztámat).
Duplájára kelesztjük.16 db kiflit formázunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.Még a tepsin duplájára kelesztjük.
1 db tojással lekenjük a tetejüket.
Hideg sütőbe teszem be,egy másik tepsibe öntök hideg vizet és a sütő aljára teszem.180 fokon kb 20 percig sütjük a kifliket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése