Oldalak

2012. március 2., péntek

Raffaello szelet

Kókuszos tészta:
5 db tojás fehérje,
15 dkg kókuszreszelék,
15 dkg cukor,
2 ek liszt,
fél cs sütőpor.

Kakaós -mandulás tészta:
5 db tojás fehérje,
15 dkg darált mandula,
15 dkg cukor,
2 ek kakaópor,
fél cs sütőpor.

Krém:
6 dl tej,
40 g étkezési keményítő
10 db tojás sárgája,
17 dkg cukor,
15 dkg vaj,
2 cs. vaníliás cukor.


Elkészítés:
A kókuszos tésztához a fehérjéket a cukorral kemény habbá verem.
Hozzákeverem az átszitált sütőporos lisztet és kókuszreszeléket.
35*28 -as tepsit kibélelek sütőpapírral és elsimítom benne a tésztát.Nem kell megijedni nagyon vékony lesz de majd megnő sütés közben.Előmelegített,hőlégkavarásos 160 fokos sütőben nekem 10 perc alatt megsült.Nem kell kiszárítani.
A kakaós - mandulás tésztát is így készítjük el.
A krémhez a keményítőt,cukorral,kevés tejjel csomómentesre keverem,majd hozzáöntöm a maradék tejet.A tojássárgákat kevés cukorral felhabosítom,kb 1 dl tejet a lábosból ráöntök.A keményítős tejet felforralom.Amint forr,folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a tojássárgás keveréket,besűrítem.Lehúzom a tűzről és elkeverem benne a vajat,majd hagyom kihűlni.

Összeállítás:alulra kerül a kókuszos tészta,rá a krém fele erre jön a kakaós - mandulás tészta és a tetejére a maradék krém.Kókuszreszelékkel vagy szeletelt mandulával meglehet szórni a tetejét.Egy-két órára hűtőbe rakjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése