A recept hozzávalói
1 nagy fej karfiol
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 dl tej
2 evőkanál cukor
A recept elkészítése
A karfiolt megtisztítjuk, rózsákra szedjük, jól megmossuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.
Lábasban enyhén sózott vizet forralunk, beletesszük a karfiolt, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, és kevergetve világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a petrezselymet, felöntjük kb. 2-3 dl karfiol főzőlével, hozzáadjuk a tejfölt, a tejet és simára keverjük. A puhára főtt karfiolra öntjük, felforraljuk, óvatosan megkeverjük, hogy a karfiolrózsák ne törjenek össze. Sóval, cukorral ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése