Oldalak

2012. március 2., péntek

Karamelles almás krémes

Piskóta:
5 tojás,
5 púpos ek. kakaópor,
15 dkg cukor,
2 ek olaj,
15 dkg cukor,
2 ek olaj,
csipet só.

Töltelék: 4-5 db alma.,fahéj.

Krémhez:
20 dkg cukor,
7 dl tej,
2 cs. karamellás pudingpor,
2 db tojássárgája,
csipet só.


Elkészítés:
Az almákat meghámozom,és nagylyukú reszelőn lereszelem,kinyomkodom a levét alaposan.Tepsibe sütőpapírt teszek és elosztom rajta az almát,majd megszórom kevés fahéjjal.

A piskótához: tepsi méret:35*23.
Az 5 egész tojást a cukorral,sóval elektromos habverővel addig keverjük míg könnyű habos krémszerűt nem kapunk, majdnem fehér színe lesz (sokszorosára nő a térfogata),nekem a régi gépemmel kb 25 percbe telik.
A kakaóport 2 részletbe beleszitálom,nagy keverő mozdulatokkal elkeverem, végül az olajat is.
Az almák tetejére öntjük..Előmelegített sütőben 180 fokon nekem 15-20 perc alatt sült meg.
A piskótát kiborítom a tepsiből,lehúzom róla a papírt,ás az almás része lesz felül.

A krémhez kevés tejben elkeverem a pudingport,tojássárgákat,sót.
A cukrot lábasba teszem,öntök rá fél deci vizet,majd folyamatos kavargatás mellett aranyszínűre karamellizálom.Ráöntök 1 deci meleg tejet (fröcskölni fog)és addig kavargatom míg felolvad a karamell.Felolvadt hozzáöntöm a többi tejet, utána a pudingporos tejet is és besűrítem alacsony lángon.

A piskótát formába teszem és ráöntöm a pudingot.Dermedni hagyom, hideg helyre teszem,tetejét megszórom kakaóporral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése