Oldalak

2012. március 16., péntek

Joghurtos-burgonyás pogácsa recept


 recept hozzávalói

40 dkg liszt
20 dkg sütőmargarin
20 dkg főtt burgonya
1 csapott evőkanál só
fél pohár natúr joghurt
2 db egész tojás
2,5 dkg élesztő
0,5 dl tej

A recept elkészítése

Az élesztőt felfuttatom a tejben. A főtt burgonyát összetöröm, és az összes hozzávalóval jól kidolgozom, majd 45 percre a hűtőbe teszem. Ezután kinyújtom és hajtogatom a tésztát, amit 20 percenként háromszor végzek el.

Ennek megtörténte után a tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtom, és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrom. Tepsibe rakás előtt a pogácsákat megpödörgetem, és a tetejét tojással megkenem. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése