recept hozzávalói
40 dkg liszt
20 dkg sütőmargarin
20 dkg főtt burgonya
1 csapott evőkanál só
fél pohár natúr joghurt
2 db egész tojás
2,5 dkg élesztő
0,5 dl tej
A recept elkészítése
Az élesztőt felfuttatom a tejben. A főtt burgonyát összetöröm, és az összes hozzávalóval jól kidolgozom, majd 45 percre a hűtőbe teszem. Ezután kinyújtom és hajtogatom a tésztát, amit 20 percenként háromszor végzek el.
Ennek megtörténte után a tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtom, és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrom. Tepsibe rakás előtt a pogácsákat megpödörgetem, és a tetejét tojással megkenem. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése