Oldalak

2012. március 16., péntek

Borsos hagyma recept


A recept hozzávalói

60 dkg lilahagyma,
1 dl vörösbor,
3 dkg cukor,
2 evőkanál olaj,
fél zöldségleveskocka,
1 teáskanál zöld bors, fél csokor kakukkfű
1 evőkanál borecet
ízlés szerint só.



A recept elkészítése

a hagymát meghámozom és negyedekbe vágom.

az olajat felforrósítom, majd megpirítom rajta a cukrot. Ha már világosbarna, felöntöm az ecettel és a vörösborral, majd beleszórom az összes fűszert. Kevergetés közben felforralom, ezután belezúdítom a hagymát. Fedő alatt üvegesre párolom, közben néhányszor megkeverem, hogy a fűszeres lé jól átjárhassa. Kiváló köret vagy sült krumpli mellé főételnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése