Oldalak

2012. február 18., szombat

Tejfölös-gombás szelet


Hozzávalók:
  • 1 kg sertéscomb vagy karaj
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • frissen őrölt bors
  • pirospaprika
  • liszt
  • kevés olaj
    Elkészítése:

    1.  A felszeletelt húst enyhén kiklopfolom, mindkét oldalát meghintem sóval és frissen őrölt borssal, lisztbe forgatva forró zsiradékon mindkét oldalát pirosas szinűre sütöm. kiszedve melegen tartom.
    2.  A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem, majd a húsokat visszateszem, hozzáadom a felszeletelt gombát, picit megsózom és vízzel felöntve, lefedve puhára párolom. 
    3.  A tejfölbe belekeverek 2 ek. lisztet, kevés pirospaprikát és vizet, behabarom vele az ételt, jól összeforralom.
    4.  Spagettivel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése