Oldalak

2012. február 18., szombat

Svéd gombasaláta


Hozzávalók: 1 kg sampion gomba, 2 közepes fej vöröshagyma, 2 kis doboz sűrített paradicsom, 3-4 babérlevél, 1 mokkáskanál kakukkfű, só, frissen őrölt bors, 1 citrom vékonyan levágott héja, citromlé, fehérbor, (elhagyható) cukor, 3 ek. olívaolaj

Elkészítése:  

A felhevített olajon üvegesre futtatom az apróra felkockázott vöröshagymát, hozzáadom a felszeletelt gombát, megsózom, fedő alatt kis lángon addig párolom, míg zsírjára visszasül. (Ha a gomba kevés levet ereszt, akkor vízzel pótolom, hogy meg tudjon puhulni). Hozzáteszem a paradicsompürét, sót, frissen őrölt borsot, kakukkfüvet, a citrom spirálban levágott héját és  ízlés szerint a levét, babérlevelet, cukrot, kevés zamatos fehérbort és kicsi vizet hozzáöntve kb. még negyed órát főzöm, amíg újra  besűrűsödik a szósz. Megvárom, míg kihűl, kidobom belőle a babérleveleket és a citromhéjat. Lefedve hűtőszekrénybe teszem 2-3 óra hosszára. Általában még aznap fogyasztjuk, mert a gomba nagyon hamar romlik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése