Oldalak

2012. február 17., péntek

Svéd gomba saláta.

5 nagy fej gomba – 2 közepes hagyma – 2 gerezd fokhagyma – 3 kanál paradicsompüré – olaj – 1 bő kiskanál citromlé – só – bors – majoránna – oregano – kakukkfű – cukor hagymákat vékonyra szeljük és a kockákra vágott fokhagymával egy kis olajon átdinszteljük. Hozzáadjuk a vastagabb szeletekre vagy kockákra vágott gombát, majd elkezdjük párolni. Hogy ne égjen le, adjunk hozzá vagy 2-3 kanál vizet. (sokan fehér bort szoktak, én nem). Az a jó, ha a gomba egy kicsit ropogósabb marad, így kb. 3-4 perc után mehet bele a paradicsompüré, citrom leve, cukor és fűszerek. Azért nem írom, hogy miből mennyi kell, mert mindenki ízlése szerint adagolja. Van, aki savanyúbban van, aki édesebben szereti. Én pl. több oreganoval, majoránnával és kevesebb kakukkfűvel kedvelem. Hagyjuk összeforrni. Közben kóstoljuk, hogy kell-e még ízesíteni vagy megfelelő-e a gomba állaga. Hidegen, pékárúval fogyasszuk. Nyáron ajánlatos gyorsan a pocakba termelni, mert gyorsan romló étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése