Csirkés-zöldfűszeres spagetti krémsajttal
Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg spagetti
- 10 cm-es póréhagymadarab
- olívaolaj
- 40 dkg darált csirke- vagy pulykamellfilé
- só, fehér bors
- 3 dl tejszín
- 10 dkg krémsajt
- 3-4 szál friss kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem
- 1 szál friss rozmaring
A spagettit sós, forró vízben kifőzzük. A felkarikázott póréhagymát olívaolajon megpároljuk, majd rádobjuk a darált csirkehúst. 10-15 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a krémsajtot, egyet forralunk rajta, majd hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszereket. Összekeverjük, majd beleforgatjuk a közben kifőtt, leszűrt spagettit.
Spagetti sertésszűzzel és pirított mogyoróval
Hozzávalók 4 személyre:
Spagetti sertésszűzzel és pirított mogyoróval
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg spagetti
- 30 dkg sertésszűz
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 3 szál újhagyma
- 2 szál angol zeller
- olívaolaj
- 1 dl szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- 3-4 darab friss chilipaprika
- 5 dkg natúr földimogyoróA spagettit sós, forró vízben kifőzzük. A húst és a megtisztított zöldségeket is felcsíkozzuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, és néhány perc alatt megpirítjuk rajta a felcsíkozott sertésszüzet. Kiszedjük a serpenyőből, félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a felcsíkozott zöldségeket, hozzáadjuk a szójaszószt és a mézet, beleöntünk kb. fél dl vizet. Összeforraljuk, majd beleforgatjuk a sós vízben kifőzött spagettit. Beletesszük a pirított sertésszüzet és a karikára vágott chilit, összeforgatjuk. Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott, majd száraz serpenyőben megpirított mogyoróval.
Paradicsomos spagetti sült zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre:- 50 dkg spagetti
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 50 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv)
- só
- 1 darab padlizsán
- 1 sárga vagy zöld tv-paprika
- 3 fej lila hagyma
- 6-7 levél friss bazsalikom
A megtisztított hagymát és fokhagymát finomra vágjuk, majd kevés olívaolajon megpároljuk. Ráöntjük a hámozott paradicsomot, sózzuk, majd fedő alatt legalább fél órát főzzük. (Lehet több is, mert minél tovább főzzük, annál koncentráltabb lesz a paradicsom íze.) A megmosott, megtisztított zöldségeket egyforma darabokra vágjuk, és forró serpenyőben kevés olajon hirtelen megpirítjuk. A sós vízben kifőzött, majd leszűrt tésztát összeforgatjuk a paradicsomszósszal, hozzáadjuk a sült zöldségeket, és megszórjuk az apróra vágott bazsalikomlevelekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése