Oldalak

2012. február 16., csütörtök

Spagetti


Csirkés-zöldfűszeres spagetti krémsajttal 

Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg spagetti
  • 10 cm-es póréhagymadarab
  • olívaolaj
  • 40 dkg darált csirke- vagy pulykamellfilé
  • só, fehér bors
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg krémsajt
  • 3-4 szál friss kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál friss rozmaring
A spagettit sós, forró vízben kifőzzük. A felkarikázott póréhagymát olívaolajon megpároljuk, majd rádobjuk a darált csirkehúst. 10-15 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a krémsajtot, egyet forralunk rajta, majd hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszereket. Összekeverjük, majd beleforgatjuk a közben kifőtt, leszűrt spagettit.


3 isteni spagettirecept a sztárséftőlSpagetti sertésszűzzel és pirított mogyoróval
Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg spagetti
  • 30 dkg sertésszűz
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 3 szál újhagyma
  • 2 szál angol zeller
  • olívaolaj
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 3-4 darab friss chilipaprika
  • 5 dkg natúr földimogyoróA spagettit sós, forró vízben kifőzzük. A húst és a megtisztított zöldségeket is felcsíkozzuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, és néhány perc alatt megpirítjuk rajta a felcsíkozott sertésszüzet. Kiszedjük a serpenyőből, félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a felcsíkozott zöldségeket, hozzáadjuk a szójaszószt és a mézet, beleöntünk kb. fél dl vizet. Összeforraljuk, majd beleforgatjuk a sós vízben kifőzött spagettit. Beletesszük a pirított sertésszüzet és a karikára vágott chilit, összeforgatjuk. Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott, majd száraz serpenyőben megpirított mogyoróval. 

    3 isteni spagettirecept a sztárséftőlParadicsomos spagetti sült zöldségekkel
    Hozzávalók 4 személyre:
    • 50 dkg spagetti
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • olívaolaj
    • 50 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv)
    • 1 darab padlizsán
    • 1 sárga vagy zöld tv-paprika
    • 3 fej lila hagyma
    • 6-7 levél friss bazsalikom
    A megtisztított hagymát és fokhagymát finomra vágjuk, majd kevés olívaolajon megpároljuk. Ráöntjük a hámozott paradicsomot, sózzuk, majd fedő alatt legalább fél órát főzzük. (Lehet több is, mert minél tovább főzzük, annál koncentráltabb lesz a paradicsom íze.) A megmosott, megtisztított zöldségeket egyforma darabokra vágjuk, és forró serpenyőben kevés olajon hirtelen megpirítjuk. A sós vízben kifőzött, majd leszűrt tésztát összeforgatjuk a paradicsomszósszal, hozzáadjuk a sült zöldségeket, és megszórjuk az apróra vágott bazsalikomlevelekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése