Hagymás, ecetes burgonyasaláta (hagyományos recept)
Hozzávalók (4 személyre):
- 80 dkg burgonya
- 3 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál ecet (10 %-os)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1-2 evőkanál cukor
- 1 csokor petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, saját levében hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, meghámozzuk, fél centi vastag karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és szintén karikákra vágjuk. Az ecetet, cukrot, olajat. feloldjuk fél liter vízben, sózzuk, borsozzuk és az egészet összekeverjük egy nagy tálban. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. Fogyasztás előtt legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése