Oldalak

2012. február 18., szombat

Ördögborda


Hozzávalók:
  • 1 csokor újhagyma
  • 4 szelet sertéskaraj
  • 1 ek. mustár
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 ek. porcukor
  • 1 ek. ételízesítő
  • 1 / 2 citrom leve 
  • késhegynyi chilipor
  • darabka vaj
    Elkészítése:

    1.  A karajszeleteket vékonyra kiklopfolom, enyhén megsózom.
    2.  Az újhagymát zöldje nélkül finomra vágom, összekeverem a mustárral, ketchuppal, cukorral, ételízesítővel, chiliporral es a citrom levével. 
    3.  A hús mindkét oldalát alaposan bekenem a mártással, egy edénybe téve lefóliázom és 1 éjszakára  a hűtőbe teszem  érlelődni.
    4.  Másnap a páclevet lecsepegtetem a húsról és a vajon mindkét oldalát ropogósra sütöm.
     5.  Ráöntöm a maradék páclevet és aláöntök egy kis vizet is, puhára párolom.
    6.  Főtt rizzsel tálalom.

1 megjegyzés: