Oldalak

2012. február 18., szombat

Csirke.


SAJTBAN SÜLT CSIRKEMELL

60 dkg csirkemell
3 ek olaj / oliva /
1 ek gorombára vágott petrezselyem
1 ek gorombára vágott snidling
1 tojás
15 dkg reszelt sajt
1 csipet reszelt szerecsendió
1 gerezd fokhagyma
Só, bors

A csirkemellet felszeleteljük.
Összekeverjük az olajat, petrezselymet, snidlinget, a zúzott fokhagymát a szerecsendióval és a borssal.
A keverékkel megkenjük a hússzeleteket, letakarjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük.
Felhasználáskor a húsokat megsózzuk, a szeletek egyik oldalát a felvert tojásban, majd a reszelt sajtban megmártjuk. A sajtot rányomkodjuk.
A húst a nem sajtos felévle sütőpapírral bélelt lemezre helyezzük.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg piros lesz rajta a sajt.
Forrón tálaljuk.
Köretnek rizst és gyümölcsragut vagy kompótot adhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése