Oldalak

2012. január 16., hétfő

Szerelem virág.


Ültessünk szerelemet kertünkbe?  Igen! A szerelemvirág egy igen különleges hazánkban még ritkaságnak számító álomszép dísznövény, amely hatalmas kék színű virágával feltűnő jelenség lesz kertünkben.

Nyáron az akár 1 méter magas száron egymás után nyílnak az ernyős virágzatú kék fehér, és lilás színű virágzatok. A növényt ültethetjük kertbe, de akár teraszra egy védett napos sarokba, dézsába, vagy bármilyen nagyobb méretű virágtartóba is.
Gondozása egyszerű, nem igényel nagyobb odafigyelést. A nyáron nyíló szerelemvirág akár vágott virágnak is kiváló, vázába téve akár egy -másfél hétig is virágzik.A gumót tavasszal ültessük el cserépbe, majd kezdjük el rendszeresen öntözni, májustól, amikor az idő engedi, kitehetjük a szabadba. Ekkor érdemes egyből átültetni a nagyobb edénybe vagy dézsába, mert a többszöri átültetést megsínyli.Nyáron öntözzük és tápoldatozzuk rendszeresen, ősszel csökkentsük le a locsolást, majd télen vigyük fagymentes védett helyre, és ilyenkor csak akkor locsoljuk, ha a földje már teljesen száraz.
Már februárban is elültethetjük a növényt, így májusra már kifejlett szerelemvirágot kapunk. Mivel évelő növényről van szó, a szerelemvirág évről évre megörvendeztet minket gyönyörű virágaival.Lakásban tartva keressünk számára egy világos napsütötte helyiséget és ide helyezzük el a cserepét. Így akinek nincs kertje az is bátran nevelhet szerelemvirágot. Virágzási ideje: májustól augusztusig.A növény főbb igényei:
Fényigény: Világos napos helyet kedvel, nyáron kitehetjük a szabadba is.
Vízigény: Tavasztól őszig locsoljuk bőségesen, télen csökkentsük le minimálisra az öntözést.
Átültetés: Tavasszal érdemes átültetni nagyméretű cserépbe.
Tápanyag: tavasztól őszig hetente egyszer adhatunk neki tápoldatos vizet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése