Oldalak

2012. január 17., kedd

Sajtos tejfölös kenyérlángos (langalló)


Hozzávalók:
  • 80 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 3,5 dl-4 dl víz amennyit felvesz,hogy jól gyúrható legyen
  • csipet cukor
  • 500 ml tejföl
  • 20 dkg sajt reszelve
  • esetleg fokhagyma
  • Elkészítése:
    Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd a liszthez tesszük a sóval és lágy ,de nyújtható tésztát dagasztunk. Majd kelesztőtálban vagy egy ruhával letakart tálban kelesszük 20 percet. Ha megkelt 1-2 cm vastagságú tésztát nyújtunk és megkenjük a tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben 25 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.Ha valaki szereti akkor szeletelhet vagy törhet fokhagymát a tejfölbe nagyon finom így is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése