Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 teáskanál só
- 3,5 dl-4 dl víz amennyit felvesz,hogy jól gyúrható legyen
- csipet cukor
- 500 ml tejföl
- 20 dkg sajt reszelve
- esetleg fokhagyma
- Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd a liszthez tesszük a sóval és lágy ,de nyújtható tésztát dagasztunk. Majd kelesztőtálban vagy egy ruhával letakart tálban kelesszük 20 percet. Ha megkelt 1-2 cm vastagságú tésztát nyújtunk és megkenjük a tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben 25 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.Ha valaki szereti akkor szeletelhet vagy törhet fokhagymát a tejfölbe nagyon finom így is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése