Oldalak

2012. január 17., kedd

MINYON


Csokis minyon

Piskóta:
  • 14 dkg cukor
  • 10 dkg vaj/margarin
  • 4 tojás sárgája
  • 3 rúd étcsoki
  • 7 dkg darált mandula/dió
  • 7 dkg liszt
  • 6 tojás fehérje
Krém:
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 4 dkg kakaópor
  • 10 dkg vaj/margarin
  • Bevonat:
    • 15 dkg étcsoki
    • 2 ek. étolaj
    Elkészítés: A piskótához habosra verjük a vajat és a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját is hozzáadjuk, utána a vízgőz felett megolvasztott étcsoki következik, jól összedolgozzuk a masszát, majd közé szórjuk a mandulát és végül óvatosan beledolgozzuk a keményre vert tojáshabot is!Jól kikent, lisztezett tepsibe simítjuk és amikor kisült deszkára borítva lehűtjük, majd széltében középen ketté vágjuk és a következő krémmel megtöltjük...
    Krém: A tejet és a cukrot, vaníliás cukrot, valamint a tojások sárgáját és a kakaót állandó keverés mellett, lassú tűzön sűrűre főzzük, majd amikor kihűlt összevegyítjük az előtte habosra vert vajjal, majd a 2 tészta lap közé töltjük, 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk, 3x3 cm-es kockákat vágunk éles késsel, felső részüket olvasztott étolajjal elkevert csokiba mártjuk és amikor megdermedt minyon papírba helyezzük, mindegyik tetejére egy-egy kis habrózsát nyomunk keményre vert tejszínhabból. Hűtve kínáljuk! Nagyon finom és mutatós sütemény, nem kell tőle tartani, mert egyáltalán nem nehéz elkészíteni és a siker garantált:)!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése