Oldalak

2012. január 17., kedd

Minyon házilag recept

Hozzávalók:
A piskótához: 
6 tojás 
15 dkg cukor 
15 dkg liszt 
10 dkg vaj 
1 citrom reszelt héja 

A töltelékhez: 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 ek.kakaópor 
A bevonáshoz: 50 dkg porcukor, ízlés szerint szinezék

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral, a vajjal és a reszelt citromhéjjal nagyon habosra keverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. Lazán összekeverjük a habot a sárgájával, a lisztet óvatosan beleszitáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (min.25x20 cm-es), 10-15 percig sütjük. 
A megsült piskotalapot kihűtjük, majd lapjában félbe vágjuk. 
A krémhez habosra keverjük a vajat a porcukorral, majd kivesszük a harmadrészét és abba belekeverjük a kakaót. A félbevágott piskótalap kétharmadát megkenjük fehér krémmel, a maradék részt a kakaóssal, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot. 3x3 cm-es darabokra vágjuk. 
A mázhoz kikeverjük a cukrot 6 ek.vízzel és ezzel bevonjuk a felkockázott süteményeket. Ha szinezni szeretnénk, vegyünk ki belőle és keverjünk bele ételfestéket. Ha a máz megszilárdult tetszőlegesen díszithetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése