Oldalak

2012. január 17., kedd

Frankfurti leves


Hozzávalók:
  • 1 fej kelkáposzta
  • 5 pár virsli
  • 1 nagy tejföl
  • só, bors, olaj, hagyma, kömény
Recept:
Hagymát nagyon apróra vágjuk, tényleg csak jelzés szinten kell hogy benne legyen. Pici olajon pároljuk kb. 1 percig. A káposztát csíkozzuk, nem kell vékonyra, hogy valami maradjon is belőle.  Rádobjuk a hagymára és fedő alatt párolni kezdjük. Csak addig még a fűszereket összekapkodjuk. Pici bors, sok őrölt kömény, só. Most felöntjük, hogy a káposztánkat ne lepje el, mert az is fog levet engedni. Fedő vissza és nézzünk tévét.20 perc múlva a tetejét meghintjük pirospaprikával (csak keveset ez nem pörkölt). Összecsapjuk a virslit karikára és egy keverés után a tetejére szórjuk. Fedő rá, addig, hogy a virslik kb 3x-ra duzzadnak. Lehúzzuk a tűzről és gyors keverés mellett adjuk hozzá a tejfölt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése