Oldalak

2012. január 17., kedd

Farsangi fánk.


Farsangi fánk
Hozzávalók a fánkhoz
- 500 g liszt
- 200 ml tej
- 40 g élesztő
- 50 g porcukor
- 60 g olvasztott vaj
- 5 db tojássárga
A sütéshez
- olaj
A díszítéshez
- baracklekvár
- porcukor
A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 10 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. Körülbelül 2 cm vastagságúra nyújtva egy szaggatóval kiszúrjuk, majd 15 percig pihentessük. Forró olajas serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A fánk jobban felduzzad, ha sütés közben a serpenyőt betakarjuk a fedővel.
Tálaláskor porcukorral és baracklekvárral ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése