Farsangi fánk
Hozzávalók a fánkhoz
A sütéshez
- olaj
A díszítéshez
- baracklekvár
- porcukor
- porcukor
A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 10 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. Körülbelül 2 cm vastagságúra nyújtva egy szaggatóval kiszúrjuk, majd 15 percig pihentessük. Forró olajas serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A fánk jobban felduzzad, ha sütés közben a serpenyőt betakarjuk a fedővel.
Tálaláskor porcukorral és baracklekvárral ízesítjük.
Tálaláskor porcukorral és baracklekvárral ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése