Oldalak

2012. január 17., kedd

Csurgatott fánk.


Csurgatott fánk
Hozzávalók:
- 1,3 dl tej
- 1,3 dl víz
- 5 dkg vaj
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 mk fahéj
- 20 dkg liszt
- 6 db tojás
- 3 ek rum
- 0,75 liter olaj a sütéshez
A tejet a vízzel és a vajjal együtt felforraljuk, beleszórjuk a sót és a cukrot. Miután felforrt, hozzáadjuk a lisztet és még a tűzön hagyva erőteljesen keverjük addig, míg összeáll és elválik az edény falától. A forró masszát langyosra hűtjük, majd gépi habverővel egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat és a rumot. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítunk két ujjnyi olajat. A masszát csőrös habzsákba szedjük és kócos csigákat nyomunk az olajba. Amikor egy csigával elkészültünk, befogjuk a csőr végét, nehogy szétfolyjon a massza, mielőtt új csigát kanyarintunk. 
Kb. 4 csiga fér el egyszerre egy nagyobb serpenyőben. A csigákat mindkét oldalán szép pirosra sütjük kb. 2-2 perc alatt. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon róla. Tálalhatjuk fahéjas porcukorral, barackízzel vagy spanyol divat szerint csokoládészósszal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése