Oldalak

2011. december 12., hétfő

Tepsis-hagymás csirke

Hozzávalók:
2 kg krumpli 
3 egész csirkecomb (vagy 3 alsó és 3 felső comb) 
5-6 nagyobb fej vöröshagyma 
néhány gerezd fokhagyma 
só 
bors 
vegeta 
1 nagy doboz tejföl (ha híg tejfölt sikerül venni, akkor 2 nagy doboz) 
vmilyen zsiradék

Elkészítés:
A krumplit megpucolom, a kissebbeket 4-be, a nagyobbakat 6 darabba vágom, és 1 mély jénai tálba teszem. Megszórom enyhén sóval és vegetával. 
A csirkecombokat megtisztítom, és ha egész combok, akkor szétválasztom az alsó és a felső combokat, majd a husit is beszórom fűszerekkel. Sóval, borssal, vegetával. Ekkor öntök alá olajat annyit, h a krumpliréteg feléig érjen az olaj. 
A megtisztított hagymát felkarikázom, 1 sorban teszek a krumpli tetejére, ezt is megsózom kicsit, majd erre rásorakoztatom a fűszerezett csirkecombokat. A combokra és közé teszek feldarabolt fokhagymát (én csíkokra szoktam vágni), és az egészet beborítom a maradék vöröshagyma karikával. Teljesen be kell, hogy fedje a tetejét a hagyma. Öntök rá kb. 1/2-1 dl vizet (közelebb van az 1 dl-hez), lefedem alufóliával és mehet a sütőbe. 
Ha a csirkecombok megpuhultak kellőképpen, leveszem a fóliát, és visszateszem hogy kicsit megpiruljanak a husik a sütőben. Ezután a tejfölt kis vízzel elkeverem, hogy le tudjon folyni a krumpli rétegébe is. Jó vastagon megöntözöm vele a husimat, így is visszateszem a sütőbe, és a tejfölt is rápirítom kicsit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése