Hidegkonyha, Előételek, Saláták
| |
Káposztás vegyes saláta joghurttal
KÁPOSZTÁS VEGYES SALÁTA JOGHURTTAL
Hozzávalók:
1 nagyobb fej fejes káposzta
2 db kígyóuborka
2 evőkanál só
2 gerezd fokhagyma
6 evőkanál cukor (ízlés szerint)
3-4 evőkanál ecet (20 %-os)
1 teáskanál őrölt köménymag
2 db Tv paprika
2 db paradicsom
2-3 kisebb fej lilahagyma.
Elkészítés:
A káposztát lereszeljük (robotgéppel daraboljuk), megsózzuk, pihenni hagyjuk. A kígyóuborkát vékony szeletekre vágva besózzuk, hagyjuk pihenni 15 percet.
Ezt az alapot használjuk a vegyes káposztasalátához:1 üveg káposztasalátát csinos tálba öntünk, adunk hozzá tv paprikát, paradicsomot, lilahagymát vékonyra szeletelve, és óvatosan összekeverjük. Hagyjuk pihenni 1-2 órát hűtőszekrényben, majd tálaláskor joghurttal meglocsoljuk.
|
2011. december 22., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése