Oldalak

2011. december 22., csütörtök


Hidegkonyha, Előételek, Saláták
Hidegkonyha, Előételek, Saláták : Káposztás vegyes saláta joghurttal

Káposztás vegyes saláta joghurttal

KÁPOSZTÁS VEGYES SALÁTA JOGHURTTAL


Hozzávalók:
1 nagyobb fej fejes káposzta
2 db kígyóuborka
2 evőkanál só
2 gerezd fokhagyma
6 evőkanál cukor (ízlés szerint)
3-4 evőkanál ecet (20 %-os)
1 teáskanál őrölt köménymag
1 l víz
2 db Tv paprika
2 db paradicsom
2-3 kisebb fej lilahagyma.

Elkészítés:
A káposztát lereszeljük (robotgéppel daraboljuk), megsózzuk, pihenni hagyjuk. A kígyóuborkát vékony szeletekre vágva besózzuk, hagyjuk pihenni 15 percet.
1 liter vízhez keverünk (ízlés szerint) 6 evőkanál cukrot, 3 evőkanál ecetet, 1 teáskanálnyi őrölt köménymagot. Ezt az öntetet egy nagyobb tálba öntjük, beletesszük a kinyomkodott káposztát, a kinyomkodott uborkát. (Aki szereti, tehet bele préselt fokhagymát is – ez epefüggő.) Összekeverjük, majd csavaros üvegekbe töltjük. Hűtőszekrénybe téve sokáig eláll.
Ezt az alapot használjuk a vegyes káposztasalátához:1 üveg káposztasalátát csinos tálba öntünk, adunk hozzá tv paprikát, paradicsomot, lilahagymát vékonyra szeletelve, és óvatosan összekeverjük. Hagyjuk pihenni 1-2 órát hűtőszekrényben, majd tálaláskor joghurttal meglocsoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése