Oldalak

2011. december 12., hétfő

Gombás joghurtos pulykamell


Hozzávalók:  Pulykamell, bacon szalonna, 4 db alma, fokhagyma, só, bors, majoránna, olaj, másfél pohár víz. A mártáshoz: 1/2 kg gomba, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 kanál ételízesítő, só, 3 dl natúr joghurt, 1 ek. liszt, 1 leveskocka, olaj, 1/2 dl víz.
Elkészítés: A pulykamellet kifilézzük, és a húsból négy nagy szeletet formázunk. A szeleteket hosszában külön-külön bemetsszük két helyen úgy, hogy az egyik végét el is vágjuk, így be lehet fonni. A három-három csíkból álló szeleteket fokhagymás sóval, borssal, majoránnával megszórjuk. A középső csíkot minden szeletnél körbetekerjük baconszalonnával, befonjuk a csíkokat, majd a végeket hústűvel összefogjuk.
A négy fonatot fedeles sütőedénybe (jénai) tesszük, másfél pohár vizet öntünk melléjük, és meglocsoljuk 2-3 dl olajjal. Kb. egy óráig pároljuk, közben a levével locsolgatjuk. A lehetőleg savanykás almákat kettévágjuk, magházukat kivesszük, és 15 perccel az étel elkészülte előtt a hús mellé tesszük. Joghurtos gombamártással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése