Oldalak

2011. december 15., csütörtök

FAHÁJAS CSIGA


Fahéjas csiga recept
Hozzávalók 24 kis csigához:
A tésztához:
400 g rétesliszt,
1/2 tk. só,
2 ek. cukor,
5g/l tk. élesztő,
3 ek. olaj,
1 tojás,
120 ml meleg tej,
120 ml meleg víz,
A töltelékhez:
25 g lágy vaj,
25 g barna cukor,
1/2-1 tk. őrölt fahéj,
7 ek. mazsola vagy szultana.
Elkészítés:
Szitáljuk a lisztet egy nagyobb edénybe, adjuk hozzá a sót és a cukrot, morzsoljuk rá az élesztőt. Keverjük össze az olajat, a tojást, a tejet és a vizet, és öntsük a lisztre. Jól keverjük össze, gyúrjuk lágy tésztává. Kelesszük duplájára, majd gyúrjuk össze újra. Nyújtsunk nagy téglalapot a tésztából, és függőlegesen vágjuk ketté. Kenjük meg a vajjal (1 ek. vajat tegyünk félre későbbre). Keverjük össze a cukrot és a fahéjat, és szórjuk a lapokra, majd hintsük meg a mazsolával. Tekerjük fel, ahogyan a piskótatekercset, ügyelve, hogy bennük maradjon a töltelék. Vágjuk a rudakat 2,5 cm-es szeletekre, és rendezzük el a csigákat a tepsiben. Kenjük meg a félretett vajjal. Kelesszük (30 perc). Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat). Süssük a csigákat 20 percig, majd fémrácson hűtsük ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése